Stavanger-Konserthus-2-800x500

Prosjekter

Nye Stavanger Konserthus

Vi var SHA-koordinator i utførelsesfasen av det nye Stavanger konserthus. Gjennom hele byggeprosessen fulgte vi opp sikkerheten, helse og arbeidsmiljøet på prosjektområdet.

Stavanger Konserthus prosjektet omfattet:

  • Konserthuset
  • Kulturskolen
  • Katedralskolen, avd. Bjerksted
  • Parkeringsanlegg
  • Infrastruktur/ utomhus

Stavanger Konserthus åpnet 15. september 2012. Konserthuset har fått en strålende mottakelse av publikum, artister og presse, og er blitt Stavangers stolthet. Stavanger Konserthus er et av norges mest avanserte kulturbygg og produserer konserter med akustiske og sceniske kvaliteter i internasjonal toppklasse.

Stavanger Konserthus er et aktivt programmerende hus. Sjangermessig spenner programmet svært vidt: fra rock/elektronika med stående publikum, til dans, musikkteater, symfonisk musikk og orgelkonserter.

Konserthuset har to saler: Fartein Valen med 1500 sitteplasser, og Zetlitz med 850 sitteplasser når salen er rigget som amfiteater. Med stående publikum har Zetlitz en kapasitet på 2000.

Fartein Valen er den akustiske salen. Her holder Stavanger Symfoniorkester sine konserter og sine prøver. Salen er lovprist for sin vakre arkitektur med et stort orgel i front, og for sine akustiske kvaliteter. Zetlitz er salen for rockekonserter og sceniske produksjoner som spenner fra ballett til opera. Salen imponerer med sitt røffe arkitektoniske preg, i kontrast til Fartein Valen, og for sine avanserte scenetekniske muligheter. Salen omstilles enkelt fra amfi til flatt gulv, og er også arena for konferanser og banketter.

De to salene har tilnærmet samme volum. De ligger i hver sin konstruksjon, lydisolert fra hverandre. Det er derfor uproblematisk å ha rockekonsert i Zetlitz samtidig som det er symfonikonsert i Fartein Valen. Foajeområdet er felles for begge salene. Her finner vi også konserthusets restaurant Spiseriet.

Back of house funksjonen er samlet i en egen kjerne og byr på svært gode arbeidsforhold for ansatte og artister. Musikerne i Stavanger Symfoniorkester har 35 øvingsrom til disposisjon. Konserthusets tekniske stab rår over avanserte lyd- , lys- og styringssystemer. Det er 9 artistgarderober, greenroom og kantine for de ansatte. Fra det romslige innlastingsområdet er det kort vei til begge scener. Til sammen 150 personer har sitt daglige virke i konserthuset: 100 i Stavanger Symfoniorkester, 35 i konserthusadministrasjonen og 15 i restauranten.

Bygget er på 14 000 m2 og har 180 rom. Ved konserthusets forplass er det et utendørs amfi for 10 000 publikummere, og under amfiet er det parkering for 350 biler. Huset og uteområdet har en universell utforming.

Konserthuset er tegnet av RATIO Arkitekter AS som vant den åpne internasjonale arkitektkonkurransen i 2003.

Publisert i